GGZ Groep logo

Cognitieve gesprekstherapie kan een effectieve behandeling zijn voor depressie, slapeloosheid en angststoornissen. Bij de GGZ Groep kan gesprekstherapie ondersteund worden met een ‘Cranial Electrotherapy Stimulation (CES)’ in de vorm van de Alpha-Stim. De Alpha Stim kan u helpen tot rust te komen, beter te slapen en meer levenslust te krijgen.

alpha stim

Hoe werkt het? De Alpha Stim is gebaseerd op de principes van ‘Cranial Electrotherapy Stimulation’ (CES)’. Wetenschappelijke studies laten zien dat CES specifieke hersengedeelten kan beïnvloeden wat kan leiden tot een toename van neurotransmitters die bekend staan voor hun belangrijke rol bij stemming (serotonine) en pijn (endorfine). Er zijn ook aanwijzingen dat de Alpha Stim zorgt voor een toename van alpha golven in de hersenen, wat in verband gebracht wordt met een staat van ontspanning. Tot slot kan elektrische stimulatie op de oren de nervus vagus stimuleren. Er zijn verschillende wetenschappelijke studies die een positief effect van nervus vagus stimulatie op depressie, pijn, tinnitus en migraine laten zien. In de praktijk zien we dat patiënten veel baat kunnen hebben bij het gebruik van de Alpha-Stim: Ze rapporteren vaak dat hun stemming en slaap verbeterd en ze over het algemeen meer ontspannen zijn. Er zijn nauwelijks bijwerkingen bij het gebruik van de Alpha-Stim.

Tijdens uw behandeling bij de GGZ Groep wordt u mogelijkheid geboden de Alpha Stim 6 weken lang in te zetten tijdens uw behandeling. U betaalt als client van de GGZ Groep € 10 per week i.p.v. de gebruikelijke huurprijs van € 25 (60% korting).

Voor meer informatie download de brochure of bezoek de Alpha-Stim pagina.


Copyright © 2010 - 2024 GGZ Groep, Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Sitemap